Следвайте Гласове в ТелеграмБританските институции не са ни информирали за задържането

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБританските институции не са ни информирали за задържането
Коментари Харесай

Посланикът ни в Лондон: Не сме информирани за задържаните, може сами да са поискали анонимност

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Британските институции не са ни уведомили за задържането на тези три лица, които се цитират в известието на Би Би Си. Това сподели за Българска телеграфна агенция посланикът на България в Обединеното кралство и Северна Ирландия Марин Райков.

" Практиката в Обединеното кралство допуска, когато арестувано лице, непознат жител, съобщи, че не желае да бъде осведомена неговата страна за задържането му, английските управляващи дават това право на съответното лице, т.е. те в такива случаи не осведомят посолството ", изясни дипломат Райков. " Конкретно през посолството такава информация не е предходна. Съответно ние не знаем, без значение, че всяка седмица получаваме сведения за арестувани български жители ", добави той.

" Една от дамите, чието име се цитира, е била член на изборна комисия, само че не е била представител на страната, т.е. нейното установяване като такава е било от волята на съответна политическа партия ", сподели още дипломат Райков.

Според Би Би Си и други английски медии имената на тримата са Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова. Засега е известно, че са упрекнати по закон за държавните секрети, който има необятен обсег. Те са били част от петима арестувани през февруари по съмнение в нарушение на закона за персоналните документи.

Споменатите имена са на трима от петимата, като занапред се чакат детайлности от следствието и се твърди, че делото им е планувано за януари 2024 година Случаят се води от детективи за битка с тероризма и столичната полиция, която дава отговор за битката с шпионажа в народен мащаб.

Инфо: Дневник

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР